Vad är camping?

Camping är en utomhusaktivitet som innebär övernattning hemifrån i ett skydd, till exempel ett tält eller husvagn. Vanligtvis lämnar deltagare utvecklade områden för att spendera tid utomhus i mer naturliga sådana i strävan efter aktiviteter som ger njutning.

Att betraktas som “camping” på minst en natt spenderas utomhus, vilket skiljer sig från dagstoppning, picknick och andra liknande kortfristiga fritidsaktiviteter. Camping kan avnjutas genom alla fyra årstider. Lyx kan vara ett element, som en tidig sekelskiftesafari, men inklusive boende i fullt utrustade fasta strukturer som avancerade idrottsläger under “camping” banan försvinner linjen.

Camping som fritidsaktivitet blev populär bland eliter i början av 1900-talet. Med tiden blev den mer demokratisk och varierad. Moderna campare ägde ofta offentligt naturresurser som nationella och statliga parker, vildmarksområden och kommersiella campingplatser.

Camping är en viktig del av många ungdomsorganisationer runt om i världen, som Scouting, som använder den för att lära sig både självförtroende och lagarbete.